Vindeln är ett bra ställe att bo på

Vindelälven

De tänkta tre åren har nu blivit 13 år. Tretton år i Vindeln, och jag som alltid sett mig som en storstadsmänniska trivs alldeles förträffligt. Nå, ibland är det skönt att åka till en större stad för att känna på den så kallade storstadspulsen. För mig betyder det att se människor sitta i bilköer, springa för att hinna med nästa buss eller tunnelbana, trängas i affärer, stå i långa köer. Så finns det givetvis många affärer, stort utbud av restauranger och kulturella evenemang. Det  är bra. Efter några dagar i pulsen så är det skönt att komma hem. Höra forsens brus på avstånd. Tystnaden (ja, trots fors) är så läkande. Tiden går lite långsammare, känns det som.

Vindeln är en bra kommun med en en mix av mindre byar och ett mindre samhälle. Det är en förmån att få bo här. Vi lever tryggt, vi har en närhet med bil, buss och tåg till en stad med flygplats. Vi har fina skolor, och en bra uppväxtmiljö för barn.

Vi har företag som  är framgångsrika, och växer, där det finns utvecklingsmöjligheter för personalen. Tänk om ännu fler av de som jobbar där också skulle bo i vår kommun.

Så var det politiken. Helt ärligt så upplevde jag (kan inte säga att det var så) att det under några år var käbbel, oenighet för oenighetens skull, meningsskiljaktigheter som såg ut som påhopp på individen. Vårt förra kommunalråd Ewa-May har gjort ett lysande arbete i sin roll och bidragit till ett  bättre samarbetsklimat. Det finns givetvis fler personer som förtjänar ett omnämnande. De kommunpolitiker som jag träffat har imponerat på mig genom sitt engagemang för kommunens bästa. Jag kommer fortfarande ihåg en bild som togs på Mathias och ElliMarie före valet. Det var en bild av att ger att ha olika politiska åsikter, men ändå kunna respektera varandra. Kort sagt skilja på sak och person.

Det var därför spännande att se hur vårt nya kommunalråd, Mathias Haglund skulle klara av att axla Ewa-Mays mantel. Det jag skriver nu är som alla förstår skrivet utifrån mitt eget grodperspektiv, då jag inte aktivt deltar i det politiska arbetet.

Jag är så glad för Vindelns skull att vi har Mathias som kommunalråd. Givetvis är jag medveten om att en person inte gör laget, utan att det är ett lagarbete som krävs för att lyckas. Där är Mathias rätt person.

Informationen har tydligt förbättrats från kommunen. Jag uppskattar verkligen sammanfattningarna av beslut som tagits i form av video-klipp. Även det senaste uppriktiga och balanserade inlägget av Mathias på Vindelns hemsida om den ekonomiska situationen i Vindeln. Den uttryckta viljan till samarbete och att lyssna verkar lovande för fortsättningen.

I mångt och mycket är nu upp till oss som invånare att engagera oss för vår kommuns bästa. Det kan gälla allt från hur vi kan stödja våra barn och ungdomar, våra många äldre som har så mycket värdefull erfarenhet och som förtjänar en värdig och fin ålderdom, till att ta hand om våra nya svenskar.

Jag brinner för min del för vår kommuns familjer, barn och ungdomar, och jag tror att vi behöver arbeta för goda förändringar i vårt samhälle. Tänk om vi kan få lite mer av puls i vårt lilla samhälle. Lite mer av gemenskap. Lite mer av omtanke om varandra. Vindeln har bra idrottsverksamhet med härliga ledare. Vindeln har aktiva kyrkor. Tänk bara på Centrumkyrkans scoutverksamhet.

Vi har alla förutsättningar.

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Translate »