Semester – vacation

Det är nu min nionde semesterdag. Inte totalt i år, men för i sommar. Så här långt en hemester. Det finns att göra här hemma, både inne och ute. Alltför mycket. Samtidigt så mår min kropp bra av det. Tidigare i mitt liv hade jag för vana att tillbringa minst en vecka med att vandra i fjällen. Helt avskärmad från nyheter och telefon. Då fick hjärnan semester också. Hur svårt kan det vara att stänga av mobilen, datorn, teven, och surfplattan?

Jag är något av en nyhetsnörd, läser SVD, DN, aftonbladet, expressen med flera och tittar på BBC och CNN. Amerikansk politik intresserar mig. Inte minst avseende med tanke på hur skör demokratin är. Inte bara i USA, men också i Sverige.

Demokrati är inget vi kan ta för givet.

Under det senaste 20 månaderna har jag som fritidspolitiker fått upp ögonen för hur viktig demokrati är i det lilla lokala sammanhanget. En lång kamp var det för att vinna gehör för en utvecklad demokrati och mot en försämring av demokratin. Kampen är inte slut, även om vi i KD förlorade den första striden.

Det som förvånat mig i de diskussioner jag deltagit är hur dåliga argumenten varit för att införa en utskottsorganisation och en mer utpräglad toppstyrning. En av effekterna är att för mindre partier som KD så kommer insynen att minska kraftigt, samtidigt som de större partierna får mer utrymme.

Translate »