Respekt

I unga år lärde jag mig att respektera människor oavsett bakgrund. Det betyder att man i princip agerar mot andra som man själv vill be behandlad. Nog så svårt.

Vari ligger det svåra? För min del handlar det om hur man ska hantera situationer när andra människor inte behandlar mig eller andra respektlöst. Jag reagerar.

Jag har insett att det ofta handlar om makt och själviskhet. Låta folk vänta på dig. En ledare som alltid kommer oförberedd till ett möte eller är nedlåtande i sina kommentarer. Det skapar inget förtroende. Händer emellanåt i arbetslivet som i andra sammanhang.

Från lokalt till ett annat perspektiv. Vi har under några år nu haft och har regeringar i Sverige som inte prioriterat de svenska medborgarna. Det är respektlöst. På samma sätt med rättsväsendet. Brottsoffren har fått mindre stöd and förövaren eller förövarna. Straffen är för låga, och ersättning till brottsoffer är för låga. De politiker som drivit igenom lagarna som skapar dessa effekter förtjänar inte respekt. Väl sagt det så förtjänar det respekt att ändra sina tidigare ställningstaganden.

Translate »