Ord, ord och åter ord

ord-ord

Häromdagen sa en god vän till mig att det blir så lätt bara ord och ingen handling. Jag hade inga större problem med att hålla med. Problemet var väl bara att det gällde mig.

Först så kändes det en smula orättvist, men efter ett tag så insåg jag att det är sant. Det  är lätt att orden till slut blir bara ord utan värde. Ord utan handling är som löften som alltid sviks. Det är som att säga att “jag vill ge dig en kram”, men aldrig ger kramen. Nu vet jag att jag i tider av bristande ork har alltför  ofta velat mer än vad kroppen orkat. Det finns fler varianter på samma tema, men det är inte lätt för den som hör orden och men saknar handlingen att förstå att det finns orsaker bakom. Några exempel på ord som lätt blir utan handling.

– vi hörs (sedan ringer jag aldrig)

– Jag kommer och hälsar på, det ska bli så roligt att ses

– Vi måste träffas oftare och mer….

Tiden går, och orden ekar tomt.

Så, jag ska bättra mig. Får hoppas att det märks.

 

 

 

Translate »