Förrådsrensning och semester

Förrådsrensning och semester

2015-07-21 20.47.22

 

Så var det då dags igen. Semester. Två och en halv vecka. Först några dagar av nytta, och därefter bara nytta för kroppen och sinnet.

Det är mitt bland stöket hemma svårt att inte låta tankarna dra paralleller till det inre livet. På tal om liv, så har jag de senaste två veckorna läst en hel del om Israels historia och om de judiska högtiderna. Minst sagt intressant. Återkommer kring detta i ett senare blogginlägg.

De senaste tre åren har varit, som en del vet, varit tuffa och något av en ökenvandring.

Givetvis inte bara för mig, utan också för familjen och närmaste vänner, ja alla berörda. En skilsmässa är ingen  enkel process.   Under den här perioden har orken inte räckt till mer än att ta hand om det allra viktigaste. Ibland knappt det. Aktiviteter som att rensa förråd eller att bättra på färgen på lister som  är slitna, har fått läggas i vänteläge.

Jag har haft gamla kläder liggande i flyttkartonger. Teknikprylar som blivit omoderna. Med mera.

Mycket av gamla kläder och prylar påminner om tider som varit. Det känns nu som ett annat liv, fast det är mitt liv. Kan tycka att det inte varit ett dåligt liv, men det tillhör ändå det förgångna. Gamla kläder. De har helt uppenbart minskat i storlek. Provade några gamla kavajer. De har definitivt krympt. Eller något sådant.

Det känns skönt att få tillbaka så mycket ork att till och med en mindre förrådsrensning kan te sig positiv.

Parallellen till det inre livet är väl rätt uppenbar. Det är lätt att samla på sig en del gammalt som är bra att också lägga bort. Inte för att det varit dåligt, utan bara för att ge utrymme till något nytt.

 

Translate »