En regnig dag – min födelsedag

För en gång skull hade väderprognosen rätt. Det regnar idag. Det är ok, till och med bra. Vi behöver regn och det går att vara ute ändå.

Jag har aldrig fört dagbok, annat än under vissa perioder. Tidigare när jag använde mig av papperskalendrar så var det ändå möjligt att i efterhand kolla vad som hände. I vart fall vad som planerades. Nog för att det går att göra via onlinekalendrar idag, men den avänds mestadels bara för att peta in möten, inte att skriva någon anteckning. Ibland kollar jag igenom gamla papperskalendrar för att komma ihåg, inte bara mina utan också min mammas, och några av de som jag har från min farmor. Det är som att färdas i tiden och se att det fanns ett nu då också.

Bilder är också bra som minnen. I dagens teknikvärld så dyker det upp bilder i mobilen om vad som hände för ett år sedan, för två år sedan mm. Det är bra, om det påminner om något bra, vilket det oftast gör.

Min födelsedag inträffar vid den tid på året som de allra flesta är lediga och befinner sig någon annanstans. Det har betytt att födelsedagen har firats inom familjen. där det varit möjligt, med tanke på läger et cetera. Jag är helt enkelt inte van att ha någon födelsedagsfest. Någon gång har jag flytt fältet. som när jag fyllde 50 år. En del av den dagen tillbringades på en stenig inlandsväg, som var så stening att vi fick punktering. Så kan det gå. Också ett minne. Idag hade jag gjort annorlunda. Det hade nog varit någon form av födelsedagsfest, åtminstone en lugnare dag.

Mina döttrar påminner mig emellanåt att ha en födelsedagsfest inte så mycket handlar om att fira födelsedagen, utan om en god anledning att träffas och ha trevligt. Det är en bra poäng. Så jag får planera in något i kalendern.

Nu ser det ut som om det ska bli solsken i kväll. Det blir också bra. Imorgon börjar en ny arbetsvecka, sedan blir det semester några veckor. Jag är tacksam för att alla goda vänner och arbetskamrater världen över. Jag är tacksam för att få vara pappa till tre underbara barn (som nu är vuxna). Goda relationer betyder så mycket.

Ikväll blir det tårta med de två av “barnen” som är hemma idag.

Translate »