En olycka händer så fort

Dag läggs till dag och nu är det 15 dagar sedan jag halkade på en isfläck utanför huset. Tack vare Therese och Victoria fick jag en bra transport till NUS. Väl där konstaterades att höger benmuskel hade gått av (lite förenklat) och en operation var nödvändig. Dagen efter så opererades mitt knä. Allt gick bra och en dag senare kunde de skicka hem mig med mitt högra ben väl paketerat i gips. Imorgon är det dags att ersätta gipset med en ortos, och därefter påbörjas rehabiliteringen.

Kan inte än säga att sjukvården i mitt fall har varit totalt sett oklanderlig och klart effektiv. För effektiv? Ja kanske. Har i efterhand önskat få lite mer skriftlig information om vad som är lagat, vad det är för mediciner som jag äter etc. Den information som ges var muntlig, kortfattad och given i en situation där åtminstone jag var klart påverkad av smärta och smärtstillande. Flera samtal på kort tid gör att det är fragment som har bitit sig kvar.

Personalen som jag mötte var så proffsiga och vänliga. Omsorgen på akuten, röntgen. mottagningen, avdelningen, operation och uppvakningen var förträfflig.

Så när det väl gäller så har jag lärt mig att sjukvården fungerar. Åtminstone i detta fall.

Translate »