Den ofrivilliga stillheten

Det är nu tre veckor (nu är det den 21 december) sedan jag ramlade så illa att mitt knä behövde opereras. Tack och lov att jag har ett arbete som emellanåt kan utföras på distans. Annars hade jag nog bildligt talat börjat klättra på väggarna. Jag är så van att vara i farten, och egentligen inte ha särskilt mycket som begränsar mig. Jag märker det på humöret. Den senaste veckan känner jag mig som en grinig gammal gubbe. Antagligen är jag det också. Trots allt har jag en viss självinsikt.

Men nu är det snart jul. Varför kommer julen allt fortare för varje år? Det kan man fundera på en stund. Hemma är det fint julpyntat tack vare två underbara döttrar. Jag har inte gjort ett handtag. Till och med julgranen är framme, vackert utsmyckad och lika vacker som varje år. Enkel julmat är inköpt och julklapparna är klara för leverans. Tre dagar innan jul. Måste vara rekord.

Så hur det är med den ofrivilliga stillheten? Vad har den använts till?

Först och främst till vila, men också till att fördjupning i olika aktuella frågor. Jag har lagt tid på att läsa på om klimatförändringar. Läsa på om statistik, forskningsrapporter och gjort egna sammanställningar av data. Mest för att jag själv ska fatta och lättare förstå olika politiska initiativ. Givetvis så har jag följt politiken i USA. Klart intressant att se och höra hur de olika perspektiven framförs. Både av media och politiker. Mycket finns att säga om detta ämne.

Helt uppenbart är att vi har ett annat debattklimat här i Vindeln. Som det verkar. Inser när jag skriver detta att jag använde ett par kvällstimmar på att i efterhand följa en av riksdagsdebatterna. Omåttligt tråkigt i jämförelse med kongressdebatterna och parlamentsdebatterna i UK. En del riksledamöter är duktiga på att läsa inspirerat från sitt skrivna inlägg, andra är rysligt tråkiga att lyssna till. Hade jag gjort det bättre? Knappast. Tonen var mestadels hövlig och formatet för debatten är helt ok.

Nu är det dags för kvällste. Obs bilden har inget med texten att göra.

Translate »