Året som var och året som kommer

DSC_8538

Först vill jag önska alla mina vänner ett riktigt Gott slut på detta år, men framför allt ett

Gott Nytt År!

Jag inser att det finns blandade åsikter om året som var. Inte minst  hos mig själv.  Var det ett bra år eller ett mindre bra år? Det finns både plus och minus.  Summan av det hela är ändå att året som var ligger på plus totalt sett. I varje fall för mig.   Lite minus till att börja med.

Jag har jobbat för mycket och det har slitit på humör och ork. Känns som om jag är ständigt trött. Kanske har det med åldern att göra, men jag tror bara att det är en del av sanningen. Mina föresatser att få bättre ordning på trädgården och huset har till delar kommit på skam.  Behöver lära mig hur man beskär äppelträd.

Tycker att det är tråkigt med den utveckling vi har i samhället av stark polarisering i debatten. Det har blivit allt viktigare att själv ta reda på vad som  är sant och vad som inte är sant.  Inte helt lätt. Vi, och inte minst jag, påverkas av det vi läser och hör via media och sociala medier. Allt som skrivs eller sägs  är inte sant eller ens halvsant.

Nu  till det positiva.

Det är underbart att ha förmånen att både Therese och Victoria bor hemma. Victoria åter från Karlstad och som nu gör, enligt mitt tycke, ett fantastiskt jobb som 50%-ig ungdomsledare i församlingen.  Therese mår allt bättre och gör en kanoninsats i sina studier.  Det är så härligt att Carl trivs bra i Luleå med sina studier, och när han är hemma så är det bara så gott. Vi trivs så bra tillsammans.

Starkast i mitt minne från 2015 är när jag började hjälpa till i Projekt Omtanke här i Vindeln.  Kommer  så väl ihåg min första upplevelse när jag mer eller mindre taffligt hjälpte till att bära kläder som samlats in till asylsökanden. Fick en liten uppgift att dela ut en leksak till en av barnen som precis hade kommit. Det var stort.  Men det som var starkast var den glädje som medarbetarna i Projekt Omtanke hade och fortfarande har. Förberedelserna för Jul i Gemenskap, som förändrades till utdelning av julkassar och ett enkelt julfirande med julklappsutdelning  på Kronlund tillhör höjdpunkterna för året.  Det ska bli intressant hur det arbetet utvecklas under 2016.

Jag tänker på de få dagar jag var i Ukraina, som totalt förändrade min bild av landet och människorna där. Min rädsla och fördomar kom på skam. Jag vill se mer av det landet, och men jag vill också besöka andra länder. Drömmen är fortfarande Argentina, samtidigt som det finns länder att upptäcka i Europa.

Jag är tacksam för att fått några nya bekantskaper och vänner.  Inte minst i Projekt Omtanke, men också  med de vänner som arbetar för en all-kristen konferens i Umeå nu i sommar. Sommaroas 2016.

Låt 2016 bli ett år av omtanke om varandra, att vi hjälps åt när dagarna inte alltid är så ljusa. Ett år där vi ser det positiva hos varandra och ersätter förakt med kärlek.

En del firar nyårskvällen med en glädjefull fest tillsammans med familj och vänner. Andra “firar” ensamma, där ensamheten blir så mycket mer påtaglig i bristen på gemenskap.

Jag firar denna afton i ensamhet, samtidigt som jag inte känner mig ensam. Det får bli en kväll av begrundan och tankar till alla underbara vänner och arbetskamrater, och givetvis också till ungdomarna som firar nyår i Hemavan på läger.

Livet är gott ändå!

Translate »