Ännu ett år i pandemins skugga

Som alla år är det dags att sammanfatta året som gott och spekulera kring året som kommer. Dagarna vävs samman så att det är svårt att hålla en röd tråd i hjärnan. Det var lättare förr så den för hand skrivna kalendern var en god hjälp att komma ihåg. Egentligen borde jag kombinera den elektroniska kalendern med en handskriven. Vet inte hur många möten som så att säga ser ut att aldrig hållits, trots att de ägt rum.

Året har varit ett arbetsår med mycket arbete. Som vanligt. Ändå speciellt då jag bytt arbetsgivare. Jobbar sedan 1 september på Kyndryl. Egentligen så har jag samma jobb, men eftersom IBM delade upp företaget i två delar, varav den delen jag jobbade i bildade Kyndryl. Jag har nu endast ca 90.000 arbetskamrater.

Min minnesbild är att januari och februari var mycket kalla och mycket snö. Tröttsamt. Skottade taket tre gånger. Snön var tung. Vart tog våren vägen? Sedan kom sommaren då allt skulle hända.

I mitten på juli fick Therese besked om att hon antagits på en utbildning i Växjö. Carl och Linnea gifte sig den 7 augusti i Nässjö. Fint bröllop. Många gäster.

Julfirande i Nässjö med barnen och Linneas föräldrar. En fin resa med genomgående bra väder och varm gemenskap. Vi hade möjlighet att besöka platsen där vigseln ägde rum.

Stressigt var det tiden innan jul, då en ny värmepump skulle installeras. Allt klart tre dagar innan jul. Leveransförseningar ställde till det, men det gick till slut.

Mitt politiska engagemang på lokal nivå har varit givande. Kan kännas lite segt med de långsamma processerna, men trots allt är det bra att göra något annat än bara jobba. Hjärnan behöver tänka på annat. En betydande del av diskussionerna har handlat om en ny politisk organisation i kommunen. jag valde för snart två år sedan att engagera mig i Kristdemokraterna. Kristdemokraternas ideologi ligger mig närmast, även om det finns gott i andra partier också. Lokalt betyder rikspolitiken mindre och relationerna mellan representanterna med de andra partierna mer. Något intressant är det att samarbetena mellan partierna skiljer sig från kommun till kommun.

I Nässjö så samarbetar KD, C och S. Här i Vindeln så samarbetar KD, V och S i majoriteten. Det är värt att nämna att KD lokalt tidigare har ingått i det så kallade borgerliga blocket, men valde i senaste valet att bilda majoritet med S och V för att bryta ett politiskt dödläge i kommunen. Ingen ville samarbeta med SD. Nu ser det ut som M och C har ett fördjupat samarbete med SD lokalt. Tänk ändå var det kan skilja sig från rikspolitiken.

Som bekant så närmar vi oss nu ett valår där min önskan är att vi, i vart fall lokalt, slipper påhopp och lögner. Vi får se.

Året som gott har varit fyllt med bra goda relationer, god hälsa och viktiga händerser. Jag är tacksam

Translate »